Well Lane

Langdon Hills, Essex

Residential

Our client approached SDA to undertake a contemporary renovation of the existing run-down cottage. The project consisted of a two-storey front, rear and side extension, with a single storey rear extension. A simple material palette of timber cladding and render combined with traditional gable and asymmetric gable forms transformed the tired bungalow into ‘wow’ factor family home.

The addition of an outbuilding, repeating the modern aesthetic, complimented the house perfectly housing a new gym, pool pump room, changing and bathroom facilities, with its own decking area and swimming pool.

Following the approval of the extensions and outbuilding the client came back to SDA to gain approval for a modern sedum roof detached single garage.

Back to Our Portfolio

Enquiry form

The more information you can supply us with the better equipped we are to advise you of the most appropriate service for your project requirements. If you have any of the following details please send them to studio@spatialdesignarchitects.com.

Please include the full address of the potential project, photographs, any existing plans, a brief description of what you wish to achieve, and a project budget. Please can you also state when you are looking to appoint an architect so that we can prioritise enquiries accordingly. Alternatively you can complete the enquiry form below and we will be in touch.